Vilken dag!

Imorse ringde telefon- jag missade precis samtalet men letade reda på farmors telefonbok och tänkte ringa hemmet där min nana Menefy bor ( farmors mamma) kände på mig att det handlade om henne! Iallafall så ringer telefonen strax efter det är farmor som ringer och jag hör på en gång att det är något- hon berättar då att hon har precis kommit till hemmet där Nana Menefy bor och att hon nyss hade dött! Så jag gör mig klar för att åka dit! Precis innan jag ska åka står en polisbil på tomten, fick lite av en chock men det visade sig bara vara där för det hittat min kusins körkort som han tappat bort på fyllan! Att han alltid har sådan tur?!

Iallafall på vägen till Nana så stoppas jag i en poliskontroll, blev skit nervös- har oftat funderat på hur jag skulle reagera om jag blev stoppad då det aldrig hänt så jag sa det till polisen och hon bara skrattade!

Iallafall kom till hemmet och då sitter min farmor och hennes två syskon och en svägerska där med nana Menefy- jag gick in och gav henne en puss på pannan på en gång! Det var så naturligt och vackert och skönt att få säga hejdå! Jag har aldrig velat se någon död- kanske har jag varit orolig för att det ska se otäcka ut men det gjorde det absolut inte! Hon såg så peaceful ut! Det enda jag märkte var att hon blev lite gul i skinnet efter ett tag! Det var så fint när det olika sköterskorna kom och sa hejdå när vi satt där, allt blev så personligt!

Efteråt tänkte jag mycket på det, hur jag bara stack dit på en gång, utan att tänka tanken ens att hon skulle ligga där död! fast jag alltid tyckt det varit så otäckt! men det fanns inget annat alternativ för mig än att sitta där med farmor! Min finaste finaste farmor- var jobbigt att se min starka självstänfiga farmor i tårar! Iallafall satt vi där ett tag med Nana Menefy- innan hon blev sjuk var hon den gladaste, häftigaste tanten! I februari fyllde hon 94! Hon kommer vara saknad!

Efteråt åkte vi hem och jag var och fixade lunch åt mig och farmor- jag hade en föreläsning som jag lära gå på eftersom jag missade förra veckan och jäklar vad bra föreläsaren var! Super bra och hon gjorde hela alltihop värt att lyssna på eftersom hon var så rolig och häftig! Sedan var jag hemma vid 22 tiden och då hjälpte jag farmor gå igenom kort till begravningen som förmodligen blir nu på fredag! Klockan är snart 1 på natten och jag har precis gjort mig i ordning för att sova!



Just my luck!

Har funderat väldigt mycket på vad jag vill göra med mitt liv, eftersom det verkar som vi blir kvar här några år till tänkte jag kolla runt lite och se vad jag hade för options!
 
Så jag var in och pratade med Universitet, dom var jätte hjälpsamma och sade att de finns en introduktions kurs man kan läsa med dem vilket sedan ger behörighet till Universitet, iallafall tyckte dom att jag skulle läsa den iår för då har jag ju möjlighet att söka Universitet redan nästa år men det enda som var är att jag lär börja på en gång eftersom det var sista kursen för terminen.
Så i lördags då var jag på rundtur på Universitet- yikes vad fint det var! Blev helt såld! Då säger dom flera gånger att Universitet är helt annat från Gymnasiet, här måste man börja i tid med sitt arbete och vara med på varje föreläsning- för att inte hamna en massa efter- låter ganska vettigt men blir en chock för mig som alltid börjar i sista minuten.
Så igår då skulle jag på min första föreläsning, gick jag? NO, why? Jo Emelie låg hemma i världens magsjuka! Första gången jag har magsjuka sedan 10 års ålder. Så jäkla typiskt när jag verkligen borde ha gått!
 
Nu är jag helt slut, känner mig som en överkörd bäver!

11 Juli

11 Juli 2012
Vet att jag inte har uppdaterat emellan mars och juli men ska göra det! Måste få säga detta!!

Äntligen har jag ryckt upp mig!!
Blev så jobbigt när jag fick lämna alla och åka tillbaka men nu känns allting plötsligt så bra!!Nz är ett fantastiskt land men det är så långt bort!
Fredrik och jag har nu en massa möjligheter vilket känns super!!
Jobbigast just nu är att den super super snygga rugbyspelaren Sonny Bill Williams ska sluta spela för All Blacks men jag får väl lära mig att leva med det:)
Tack för allt stöd från mamma och pappa och det underbara kompisarna som ställt upp extra när det varit jobbigt, stort tack för allt stöd från alla dem på jobbet<3

December till Mars!!

Det hände så mycket fantastiskt under denna tid och det blir så svårt att berätta så tar bara med det bästa kortfattat.

Så kom december och äntligen var vi tillbaka på NZ: ) Dagen efter vi landade kom Olenis, Erika och Agge och Fasiken vad mycket roligt vi hade för oss!  Vi fem reste land och rike runt och fick se så himla mycket fint, b.la Vackra stränder, fantastiska vyer, vulkaner,  enorma sanddyner som vi åkte bräda nerför, 500 år gammal Kauriskog, fyrar på otroligt vackra platser, vi var till Bay of Islands och reste ut och såg på the hole in the rock på vägen ut dit fick vi se massor av delfiner. Vi var till Waitangi och kollade vart Engelsmännen och Maori:na skrev under waitangiavtalet (väldigt viktig dag i NZ historia) Fredrik, Erika och Agge provade på Black Waterrafting då man åker och kryper runt i grottor där det lyser så fint av alla lysmasker. Medan dom höll på med action äventyr spenderade jag och Olenis dagen på ett chokladcafé.Vi var till Matamata och tittade på Hobbiton, där Hobbiton ur Sagan om Ringen spelades in, det är så fint där. Vilket arbete dom lagt ner och det är bara en liten del av filmerna.Vi spenderade några dagar i underbara Coromandel-  kan vara bästa platsen på jorden?!

 

Vi var till Rotorua och tittade på Geysrar och massa annat som bubblar och puttrar i marken, så häftigt att se! Där vågade vi oss också på white water rafting-(forsränning) i Rotorua har dom världens högsta vattenfall att rafta och vi gjorde högsta graden. Det var häftigt att prova på men ALDRIG igen, var så himla mycket som hände hela tiden så man bara höll i sig så hårt hela tiden. Erika föll t.om ur båten.  Erika och Agge hoppade Bungyjump i vackra Taupo, vi hann också med Huka Falls en sväng.

 

Vi hann gå på två ölbryggeri – Tui på Nordön och Speights på Sydön båda var riktigt bra och båda har riktigt god öl- dock har Tui godast öl:)  Vi hann med flera olika vingårdar! Det är så roligt att gå på vinprovning och vingårdar brukar vara så himla fina!

 

Vi tog färjan till Sydön och det var sådant oväder – när jag vaknade på båten och vi nästan var i Picton och jag tittade ut kändes allt så himla…….ja jag kan inte förklara. Det är så himla vackert att inget jag säger gör rättvisa och så är det på många platser på Sydön. Hela västkusten och Milford Sound kändes det så! Likaså när man kommer till Wanaka och Queenstown, det är så vackert !! Alla är så trevligt och atmosfären är så lugn och avslappnad! Både jag och Olenis blev helt såld på Queenstown- vilket numera är min favvostad i hela världen- du kan inte åka dit utan att älska staden när du åker därifrån-  så tårar rann ner för våra kinder när vi åkte därifrån. Vi bodde så fint, det var så roligt att vara där för det är så mycket roligt som händer( när vi var där var det också en stor rugby tunering som heter Queenstown sevens) och staden är så himla fin och mysig. Där var vi också på pubcrawl som var grymt roligt.

 

I Dunedin var vi på Cadbury  chocolate factory- himmelriket! Sara köpte ett halsband som fortfarande luktar choklad( helt galet) . Dunedin har väldigt mycket fina byggnader och där ligger även Otago Peninsular som var så otroligt fint- Där fanns även Albatross, pingviner, sälar sjölejon och massa annat! Världens brantaste gata finns också där och det var så grymt jobbigt att gå upp för den! Personligen tyckte jag att det var brant överallt- tänk vad tränad man skulle vara om man hade växt upp där- Fick även lära oss att spårvagnar som nu San Fransisco är känd för byggdes i Dunedin  och användes där men det sålde de många år sedan till SanFransisco då det tänkte att de inte skulle locka turister- tänk va fel de hade.

 

 

Stannade på så himla många fina ställen på Sydön, varav Nelson också är ett favvoställe. Alla underbart fina national parker på Nya Zeeland gör det värt att flyga till andra sidan jorden.

Just det vi fick även känna på ett jordskalv- 5.0! Galet otäckt! Mitt i natten och vi alla vaknade av att allt skakade ( alla utom Fredrik förstås som var den som helst av alla ville känna på ett skalv)

 

Det var så vackert att åka emellan Sydön och Nordön och delfinerna lekte i vågorna efter båten!

 

Sedan tyvärr blev det dags för Erika och Agge att åka hem! Efter en vecka kom Björn och Nette och det blev massa fler äventyr och även sol och bad i Tairua! Vi var även på seafood festivalen och jag är så impad av dem som vågade prova på massor!! Björn tyckte det var så underbart med alla seagulls! Vi var även och tittade på rugby:) det resulteade i typ 10 blues flaggor^^

Medans dom var här var vi också på bröllop- Judith och Dions :)

 

Sedan åkte  tyvärr resten av gänget hem!

 

Som sagt det är svårt att skriva ner det man upplevt men kan säga detta- NZ är ett helt fantastiskt land! Jag rekommenderar alla att åka hit och tack till mina underbara vänner som tog sig tiden att komma och hälsa på. Uppskattar det verkligen. Hade så roligt med er och fick mig så många goda skratt:) All kärlek till er.

 


November

Så äntligen fick jag träffa familjen och vad himla härligt det var! Vi hade allt möjligt för oss, b.la hyrde vi bil och åkte runt hela Phuket-  fick se till att göra så mycket som möjligt eftersom vad vi tänkt från början inte blev av eftersom mycket av Thailand var översvämmat.Tyvärr gjorde vi misstaget av att ge oss ut på elefant ridning- hemskt att se hur djuren plågades- både elefanter och apor.  Guiderna var väldigt arroganta- exempel dom försökte få elefanterna att äta varandras bajs- dom försökte att få elefanterna att slåss med varandra medans vi satt på ryggen, när vi sade åt dem att sluta tyckte dom att de var roligt att elefanterna tog två steg utanför vägen så det var stup rätt ner så hade elefanten tappat balansen hade man fallit 100 meter ner och nu varit död! Trevlig nära döden upplevelse.

I alla fall efter en vecka kom Fredriks föräldrar, vilket var jätte kul men då blev min lillebror Erik så sjuk att han blev sängliggandes i flera dagar och hamnade på sjukhus. Så det blev  en väldigt lugn vecka.

Efter att vi gjort lite sightseeing med min familj och Fredriks familj så kände vi att de räckte med Thailand så när min familj åkt tog vi med oss Fredriks familj och stack tillbaka till Singapore i några dagar-denna gång bodde vi på Sentosa Island vilket är som en fantasi värld men väldigt häftig-de som är synd med att vara i Singapore är att det blir väldigt dyrt. Speciellt boende är väldigt dyrt och därför är Thailand så himla bra.Sedan tillbaks till Phuket och tog farväl av Fredriks föräldrar efter det tog Fredrik och jag en slappvecka innan vi sedan begav oss hem till Nya Zeeland. Det var skönt att åka tillbaka dit och jag kände hemlängtan dit ett bra tag innan vi lämnade Asien.

 Thailand är himla fint, billigt och oftast bra väder.- Det som är så tragiskt att se är all fattigdom, man glömmer bort att sådant finns när man kommer ifrån Sverige. All sexhandel var också himla tragiskt att se- speciellt när det är barn det handlar om och alla sopor! sopor precis överallt och stanken av dessa sopor är det värsta jag känt. Alltid sorgligt att se alla hundar & katter utan hem.

Blir lika förvånad varje gång på hur många gubbar som är där och hämtar hem Thaiflickor- speciellt vad många skandinaver.  På kvällarna kunde killarna i mitt sällskap inte ens gå ensamma framför oss, även om det bara var 2-3 meter emellan oss för att tjejerna var på dem och ville sälja sina tjänster.

 

Jag ÄLSKAR  Asien men det är alltid skönt att komma hem när man varit där!!


RSS 2.0