Början på Augusti!!

Sämst på att uppdatera jag vet, redan i augusti!Vet inte vart tiden gått?!! Allt har gått så himla fort! Har snart varit här ett år!! Bästa jag gjort, oerhört viktigt och lärorikt år! Har blivit så himla självständig , klarar mig helt själv och behöver inte mamma och pappa när jag ska fatta beslut eller som ekonomisk stöd ! innan jag åkte ringde jag mamma och pappa varje gång jag behövde pengar och/eller skulle fatta beslut! vilket är väldigt viktigt för mig att förstå! Här måste jag jobba hårt och det är väldigt slitsamt och jag tjänar inte så bra heller eftersom jag inte har någon erfarenhet! Så har börjat tänka väldigt ekonomiskt nu! Haha tänker varje gång jag köper något hur många timmars jobb det är och om det är värt det!!! Ungdomarna här har mer erfarenhet än vad mina vänner i Sverige har! Hemma börjar man ju inte jobba förrän man är lite äldre och då är det ofta sommar jobb bara.

Sitter i soffan hos farmor och farfar när jag skriver detta, ska snart iväg och jobba! Är väldigt trött och slut, jobbade igår 13-14 timmar! Tror jag satt ner i 10 minuter?!  Idag har jag en kortare dag!  Jag jobbar nu som bartender/barista på en sportbar!  Vi har TAB (vilket är när man kan satsa pengar på olika sporter osv typ bet24 eller vad det heter hemma?!) vi har även pokies( vilket är maskiner man kan spela på)och varje fredag( ibland flera dagar i veckan) har vi trav! Vilket är super populärt och det är alltid packat med folk! Jag trivs och har lärt mig väldigt mycket men det är slitsamt och jag vill absolut inte jobba i en bar resten av livet! Ett tag går bra, inge mer!!!! Har äntligen blivit duktig på att göra massa olika kaffedrycker, det är mjölken som gör konsten! Mjölken måste vara perfekt! NZ är känd för att ha hög standard när det gäller Kaffedrycker!

Fredrik jobbar för ett byggföretag och trivs himla himla bra!  Nu kommer problemet, vi kommer nog inte kunna stanna! Eftersom det verkar som om det blir svårt för Fredrik att få ett till uppehållsvisum. Men jag är inte redo att komma hem! Inte alls! Längtar inte hem, saknar såklart familjen och våra vänner men ju längre man är borta så enklare blir det. Så vi kommer behöva lämna landet i oktober!

Har vi otur så måste vi lämna innan VM är slut, vilket vore olyckligt och mitt jobb skulle inte bli glad på mig för under VM är vi öppet 24/7. Eftersom vi har kompisar som kommer ner i DecemberJ åker vi tillbaka till NZ till dess! Fredrik får komma tillbaka på ett holidayvisa! Frågan är bara vart vi ska åka mellan oktober och december ?? jag skulle helst åka till Australien men det blir alldeles för dyrt. Så vi lär nog åka till Asien om vi ska ha råd att göra något, frågan är vart i Asien vi ska åka?!! vill komma undan så billigt som möjligt! För sedan ska vi ju tillbaka till NZ och hitta på massa roligt här till jul och då behöver vi ju pengar och vi behöver ju pengar så vi kan lämna landet i januari/ februari! Frågan är bara vart åker vi då om vi inte kan stanna här?!:(  Vill inte åka hem till Sverige när det är kallt och jävligt! Kommer i alla fall hem till Eriks student i juni! Som ni märker är vi ganska lost at the moment!

Men annars då?! Det är full vinter här, kallt tycker vi men inte så kallt egentligen! Är det en fin dag och det inte blåser mycket så kan man vara ute i bara tshirt/linne. Största anledningen till att det är så kallt också är för man inte har några rejäla tröjor eller en rejäl jacka! Och det är mest vindarna som är kalla!

Vi bor så himla fint,  NZ är så vackert! Jag får se hav, berg och vulkaner varenda dag när jag åker till jobbet! Kan man slå det?!

Det har hänt så mycket sedan jag skrev sist! Vi bodde ute på en farm ett tag och passade massa djur! Det var roligt när vädret var fint och man var ledig men lite av en mission när det var regnigt och jäkligt och man kom hem trött från en heeel dag på jobbet! Men vi trivdes super, saknade djuren först när vi lämnade gården men tycker det känns skönt nu att inte ha ett sådant stort ansvar! Det är så mycket jobb som man inte tänker på och man låser sig verkligen.

Tänker bara skriva om den senaste veckan för blir så mycket annars! Min kusin Amy kom hit med hennes pojkvän Luke, hon bor i Mackay nu så vi har inte setts sedan februari. I alla fall vi hade super mycket roligt för oss, i lördags hade en kompis sin 21st, det är jätte stort här! Hon hade iallfall utklädningsparty så vi åkte på en maskeradbutik! Den var massive! Det var så jäkla roligt att gå därinne och tror inte jag har skrattat så mycket (någonsin?) som när jag gick runt och tittade på alla dräkterna! Haha man kan verkligen vara allt! Dom hade allt där!! Festen var super roligJ

Jag känner mig lost, vill plugga och längtar till att plugga men vad/vart ska jag plugga?!! Har verkligen ingen aning! Och ju mer jag tänker på de så mer förvirrad blir jag!

Fredrik och jag lider av trust issues, han verkar inte lita på mig! Idag köpte vi glass på bensinstationen och istället för att låta mig hålla i glassen så höll han på att krångla med en glass i handen?! Va fan! Ge mig glassen bara!

Hör av mig snart igen!:)


RSS 2.0