December till Mars!!

Det hände så mycket fantastiskt under denna tid och det blir så svårt att berätta så tar bara med det bästa kortfattat.

Så kom december och äntligen var vi tillbaka på NZ: ) Dagen efter vi landade kom Olenis, Erika och Agge och Fasiken vad mycket roligt vi hade för oss!  Vi fem reste land och rike runt och fick se så himla mycket fint, b.la Vackra stränder, fantastiska vyer, vulkaner,  enorma sanddyner som vi åkte bräda nerför, 500 år gammal Kauriskog, fyrar på otroligt vackra platser, vi var till Bay of Islands och reste ut och såg på the hole in the rock på vägen ut dit fick vi se massor av delfiner. Vi var till Waitangi och kollade vart Engelsmännen och Maori:na skrev under waitangiavtalet (väldigt viktig dag i NZ historia) Fredrik, Erika och Agge provade på Black Waterrafting då man åker och kryper runt i grottor där det lyser så fint av alla lysmasker. Medan dom höll på med action äventyr spenderade jag och Olenis dagen på ett chokladcafé.Vi var till Matamata och tittade på Hobbiton, där Hobbiton ur Sagan om Ringen spelades in, det är så fint där. Vilket arbete dom lagt ner och det är bara en liten del av filmerna.Vi spenderade några dagar i underbara Coromandel-  kan vara bästa platsen på jorden?!

 

Vi var till Rotorua och tittade på Geysrar och massa annat som bubblar och puttrar i marken, så häftigt att se! Där vågade vi oss också på white water rafting-(forsränning) i Rotorua har dom världens högsta vattenfall att rafta och vi gjorde högsta graden. Det var häftigt att prova på men ALDRIG igen, var så himla mycket som hände hela tiden så man bara höll i sig så hårt hela tiden. Erika föll t.om ur båten.  Erika och Agge hoppade Bungyjump i vackra Taupo, vi hann också med Huka Falls en sväng.

 

Vi hann gå på två ölbryggeri – Tui på Nordön och Speights på Sydön båda var riktigt bra och båda har riktigt god öl- dock har Tui godast öl:)  Vi hann med flera olika vingårdar! Det är så roligt att gå på vinprovning och vingårdar brukar vara så himla fina!

 

Vi tog färjan till Sydön och det var sådant oväder – när jag vaknade på båten och vi nästan var i Picton och jag tittade ut kändes allt så himla…….ja jag kan inte förklara. Det är så himla vackert att inget jag säger gör rättvisa och så är det på många platser på Sydön. Hela västkusten och Milford Sound kändes det så! Likaså när man kommer till Wanaka och Queenstown, det är så vackert !! Alla är så trevligt och atmosfären är så lugn och avslappnad! Både jag och Olenis blev helt såld på Queenstown- vilket numera är min favvostad i hela världen- du kan inte åka dit utan att älska staden när du åker därifrån-  så tårar rann ner för våra kinder när vi åkte därifrån. Vi bodde så fint, det var så roligt att vara där för det är så mycket roligt som händer( när vi var där var det också en stor rugby tunering som heter Queenstown sevens) och staden är så himla fin och mysig. Där var vi också på pubcrawl som var grymt roligt.

 

I Dunedin var vi på Cadbury  chocolate factory- himmelriket! Sara köpte ett halsband som fortfarande luktar choklad( helt galet) . Dunedin har väldigt mycket fina byggnader och där ligger även Otago Peninsular som var så otroligt fint- Där fanns även Albatross, pingviner, sälar sjölejon och massa annat! Världens brantaste gata finns också där och det var så grymt jobbigt att gå upp för den! Personligen tyckte jag att det var brant överallt- tänk vad tränad man skulle vara om man hade växt upp där- Fick även lära oss att spårvagnar som nu San Fransisco är känd för byggdes i Dunedin  och användes där men det sålde de många år sedan till SanFransisco då det tänkte att de inte skulle locka turister- tänk va fel de hade.

 

 

Stannade på så himla många fina ställen på Sydön, varav Nelson också är ett favvoställe. Alla underbart fina national parker på Nya Zeeland gör det värt att flyga till andra sidan jorden.

Just det vi fick även känna på ett jordskalv- 5.0! Galet otäckt! Mitt i natten och vi alla vaknade av att allt skakade ( alla utom Fredrik förstås som var den som helst av alla ville känna på ett skalv)

 

Det var så vackert att åka emellan Sydön och Nordön och delfinerna lekte i vågorna efter båten!

 

Sedan tyvärr blev det dags för Erika och Agge att åka hem! Efter en vecka kom Björn och Nette och det blev massa fler äventyr och även sol och bad i Tairua! Vi var även på seafood festivalen och jag är så impad av dem som vågade prova på massor!! Björn tyckte det var så underbart med alla seagulls! Vi var även och tittade på rugby:) det resulteade i typ 10 blues flaggor^^

Medans dom var här var vi också på bröllop- Judith och Dions :)

 

Sedan åkte  tyvärr resten av gänget hem!

 

Som sagt det är svårt att skriva ner det man upplevt men kan säga detta- NZ är ett helt fantastiskt land! Jag rekommenderar alla att åka hit och tack till mina underbara vänner som tog sig tiden att komma och hälsa på. Uppskattar det verkligen. Hade så roligt med er och fick mig så många goda skratt:) All kärlek till er.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0