September--VM-världen är här

Är sämre än sämst på att uppdatera, i alla fall nu kommer jag vara duktig att uppdatera dom senaste månaderna men det kommer ta lite tid och jag kommer inte orka skriva allt!

I September var rugby VM här och det var det coolaste jag har varit med om !! Så himla mkt folk och sådan fantastiskt stämning- det pågick i 6 veckor och den 23 Oktober vann NZ rugby VM- första gången sedan 87- STÄMNINGEN VAR OBESKRIVLIG..  Dock under matchens gång blev hela landet tyst när Frankrike hade bollen i vårat straffområde sista  10 minuterna. Ni som kan rugby förstår hur nervöst detta var eftersom minsta lilla fel så får dom straff vilket skulle innebära att dom skulle ha vunnit med 1 poäng- men som tur var höll dom lugnet och när våran lagkapten fick tag i bollen och fick ur den ur vårat straffområde och vi alla förstod att nu är det bara att få ur bollen ur spel så var VM vårat- det var den häftigaste känslan. Alla firade, folk grät och alla kramades.   På gåtorna hördes Ka mate –hakan( Maori ) och våran Nationalsång. NZ var så himla bra host till VM så under dessa veckor kände jag mig himla stolt att vara ifrån NZ. Även alla Pacific Islands bjöd på deras kulturer eftersom det var de närmasta de får komma till att hålla ett VM. Fredrik och jag var på invigningen av VM och såg när NZ spelade Tonga.Super häftig upplevelse. Tonga var det coolaste landet när det gällde supportrar- va dom är patriotiska. Himla roligt att se.  Alla hade flaggor på bilen(t.om jag hade ALL BLACKS flagga på bilen) många hade även målat staket mm. Under denna tid hade jag även den häftigaste födelsedagen- när jag/vi satt och åt lunch kom 4 späckhuggare och visade upp sig. Otroligt vackra djur. Satt och kollade på dem i 2,5 h.

Åkte med farmor och farfar till Turangi- Fredrik och jag åkte på White water rafting, super läckert. Såg även en Whio( blue duck)som är utrotningshotad.


Kommentarer
Postat av: Porno

Så himla avis, vill också till NZ! Saknar massor girlie!

2012-04-11 @ 20:01:17
URL: http://glasgowgurl.blogspot.co.uk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0